Real Foods – Kawa Zielona Mielona 500g

11,99 

SKU: 7fb86859d0fd Kategoria: Tagi: , , ,

Opis

Zielona kawa to ziarna zwykłej kawy, których obróbka zakończyła się przed procesem palenia. W ziarnach tych nie zaszedł jeszcze proces pirolizy, dlatego tez nie posiadają one takiego smaku i aromatu. Jednak zawartość kofeiny nie zmienia się. Kawa taka rożni się od czarnej kolorem – jest dużo jaśniejsza. Stąd właśnie nazwa, gdyż niektóre odmiany kawy mają lekko zielony odcień. Niepalona, zielona kawa w smaku jest dużo łagodniejsza, bardziej kwaskowata i prawie całkowicie pozbawiony goryczki. A dlaczego jest taka niezwykła? Otóż trochę przez przypadek okazało się, że zielona kawa zawiera bardzo dużo kwasu chlorogenowego (ACG), który jest fenolokwasem. Związek ten jest ważnym elementem metabolizmu roślin, a dodatkowo okazał się bardzo silnym antyutleniaczem. Ma też silne właściwości bakteriobójcze. Jednak nie sam kwas chlorogenowy jest tutaj taki istotny. Jak odkryli azjatyccy naukowcy, znacznie ważniejsze były skutki jego połączenia z kofeiną. Połączenie kofeiny i kwasu chlorogenowego w zielonej kawie ma bardzo ciekawe działanie – obniżają dość znacząco stopień przyswajania cukru z pokarmu i zmniejszają możliwość magazynowania przyswojonego cukru w organizmie, a tym samym hamuje tworzenie się tkanki tłuszczowej. Dzięki systematycznemu spożywaniu takiej kawy możemy zmniejszyć zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie o około 15-30%. Tak duży rozrzut wynika z kilku różnych obserwacji, które wskazywały na różny stopień utraty tłuszczów. Generalnie jednak obserwacje te wykazały, że nastąpiło znaczące zmniejszenie zawartości tłuszczu w organizmie, w porównaniu z grupą kontrolną, która dostawała placebo. Największe korzyści: Zmniejszenie wagi ciała i rozmiarów Obniżenie udziału tkanki tłuszczowej w organizmie Doskonalsze kształty sylwetki Redukcję objawów zmęczenia Poprawę nastroju i ogólnej kondycji Utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu Zwiększenie aktywności przeciwutleniaczy Przyspieszenie wydalania substancji szkodliwych Wzmocnienie układu odpornościowego Lepsze funkcjonowanie wątroby jako drogi detoksykacji organizmu Sposób użycia – dwa sposoby: Do filiżanki wsyp 10g (trzy łyżeczki). Następnie zalej ją gorącą wodą (najlepiej o temp. 90°C). Poczekaj nie mniej niż 5 minut, a następnie wypij napar. Na dnie zostaną fusy kawy zielonej. Można wsypać do naparu słodzik lub łyżkę miodu w celu poprawienia smaku. Smak naparu jest w zasadzie neutralny, trochę cierpkawy bardzo przypominający smak zielonej herbaty. Kraj Pochodzenia: Brazylia Opakowanie: zawiera 500 mielonej zielonej kawy Skład: 100% zielona kawa mielona

krups ea9000 cena, czekolada w tabliczkach, sklepy venezia gdańsk, on ona ono blog, odkamieniacz dix, woda i jej właściwości, melitta my cup, jaki ekspres kupić do domu, mail po angielsku biznesowy, serwis krups wrocław, zawartość kofeiny w filiżance kawy, szklanka kawy ile kofeiny, kawa mielona łódź, jura e10, ascaso basic opinie, herbata jaśminowa sklep, kawa black, najdroższe zwierze świata, kawy premium, brita promocja

yyyyy